Bloggande

En idé som inte funkade så bra

När jag startade den här bloggen för några veckor sedan hade jag en idé om att jag skulle försöka tjäna lite pengar på den. Kanske bara så att det går runt med de kostnader som finns med att driva en blogg, eller som ett heltidsjobb – vem vet.

Som alla vet så måste man ju börja någon stans och därför tänkte jag igår kväll skriva ett inlägg och länka till en bok som går att köpa i internetbutik (en så kallad affiliatelänk). Så jag letade på Adlibris som jag har hört har sådana system, men boken jag tänkte läsa fanns inte där. Nähäpp, då gick jag vidare till Bokus som också visade sig ha ett affiliatesystem, men inte heller där fanns boken jag tänkte läsa. De hade däremot lite bättre betalning än Adlibris, 2,5-9% av försäljningspriset. Men det krävs ju inget mattesnille för att förstå att det krävs många försäljningar för att tjäna in ens kostnaden för att driva bloggen. Enormt många för att slippa jobba med något annat. Det finns ju affiliate system med upp till 40% provision, men det är ju dyrare grejer som tar längre tid att sälja in. Sen måste man ju veta vad man pratar (skriver) om också. Hm, det ser inte ut som en lätt väg för mig, men jag ger inte upp än. Längtan efter att skriva är stor. Jag vet att jag mår bra av det och det finns mycket jag vill skriva om. Det har gått trögare än jag trott att komma igång med denna blogg, men det är nog för att det är så mycket jag vill dyka ner i och att jag inte nichat den alls, utan vill ha alla möjligheter att skriva vad som helst.

Får se vad det blir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *