Skriv om det du brinner för
Bloggande Släktforskning

Vad ska jag blogga om?

“A blogg is just a long conversation – it better be about something you’re passionate about!” / Create and Go

Det här var ett riktigt bra råd för alla som vill starta en blogg!

Funderar på vad jag skulle vara så intresserad av att jag vill prata om så mycket om i flera, många år. Är ju intresserad av många saker. Släktforskning är ju det första jag tänker på, men det finns ju mycket kring att ta hand om min familj och mitt hem (minimalism, positive parenting, homemaking) som jag vill sprida vidare. Jag vet inte hur jag ska komma vidare. Kanske ska jag fortsätta med ekorre till minimalist, göra denna till nåt blandat och sen starta flera andra bloggar. Det kanske är bäst, men jag är rädd för att inte hitta tiden att hålla igång alla. Vet ju att det är viktigt att hålla liv i bloggar om man vill ha kvar sina följare och driva mer trafik genom dem och därigenom tjäna pengar på dem. Men jag tror inte att ekonomi bör vara en stor drivkraft när man bloggar. Det är bättre att drivas av passion som filmen jag länkade till högst upp handlar om! Det man faktiskt gillar skriver man bättre om!

Possitive parenting är ju något som betyder mycket för mig och något jag gärna sprider till alla jag möter, men jag är långt ifrån en expert!
De jag följer i bloggar, mail, poddar och videor har minst 10 års erfarenhet, och det gör skillnad – de är värda att lyssnas på! Sen har jag svårt för att skriva om det för att jag inte vill lämna ut mina barn. Jag skriver under mitt eget namn och jag vill inte att mina barn känner sig utlämnade av det jag skriver, varken idag eller någon gång i framtiden!

Så det lutar nog åt släktforskning – en av mina största hobbies som jag hållit på med aktivt sen 1993 (fast jag lär ha korrigerat mina föräldrar när jag var 8 om vem som var släkt med vem på vilket sätt!). Problemet med det är att jag just nu är utan min egen släktforskning efter en datorkrasch i somras… 🙁 ‘Får se vad jag kan få tillbaka, eller om jag behöver utgå från min pappas forskning, som tyvärr inte innehåller exakt samma sak. Vi har gjort mycket av forskningen tillsammans, men i år har jag jobbat med min mormors sida av släkten och det ville jag i min enfald göra klart innan jag skickade det till honom… Det går ju att göra om, men det är inte lika roligt som att fortsätta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *