Släktforskning

Helt otroligt!

Blev för några dagar sedan medlem i en Facebookgrupp som heter “Släktforskarnas släktböcker” en grupp för alla oss som har eller hoppas kunna skriva en släktbok. Idag sökte jag i gruppen för att se om någon skrivit någonting om min släkt. Det hittade jag ingen som gjort, men jag hittade ett välkänt släktnamn – Kihlman – som jag skrivit om de senaste dagarna!

Det finns flera släkter Kihlman, så jag tog ingenting för givet utan skickade ett meddelande med en fråga var hennes namn kom ifrån. Jag har skickat liknande meddelanden förr utan att få svar så jag tänkte inte så mycket på det.

Men det tog bara nån timme innan svaret kom – jo, hon härstammade också från Tjuvkil precis som jag, och från Mårten Kihlman! Men hon är på semester och bad att få återkomma.

Wow!

Mårten Kihlman var min mm mf ff ff, alltså min mormors mors farfars farfar!

Men jag kunde inte hålla mig till helgen utan forskade fram hur vi är släkt med hjälp av ArkivDigital. Först med folkräkningarna 1985, 1960 och 1940 för att hitta hennes farfar. Därifrån gick jag till föddeböcker och husförhörslängder i Västerlanda församling tills jag hittade vår gemensamma nämnare – Nikolaus Kihlman född sent 1700-tal.

Så spännande!

På bilden syns det hur jag kladdade upp hennes släktträd för att kunna jämföra det med mitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *