Släktforskning

Pilotfall

Jag har en förhoppning om att bli professionell släktforskare. Även om jag forskat i över tjugofem år så är det en utmaning att veta hur man ska prissätta sina tjänster.

För att komma fram till det frågade jag en vän om jag får använda hennes släkt i ett pilotfall. Jag tänker kolla hur lång tid det tar att följa tre respektive fem generationer bakåt i folkräkningar och kyrkböcker, och transkriberingar av bouppteckningar för anfäder och anmödrar. Kanske även gå framåt från tredje, fjärde och femte generationen.

Vännen blev glad och vill gärna att. Jag forskar på hennes familj. Det visade sig att hennes mamma forskat en del så det ska bli spännande att se om vi hittar samma saker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *