Timglas

För några dagar sen tog jag kontakt med min kusins dotter för att fråga om hon vill veta mer om min släktforskning. Det ville hon gärna till min stora glädje (och många andra släktingar också för den delen!) 🙂

Jag ville ge henne en ide om hur hennes släktträd så jag gick in i det gratisprogram som jag använder för släktforskning som heter Gramps. Det gör fina släkttavlor som ger en bra översikt. Särskilt gillar jag det som kallas timglas. Det visar en centrumperson och dess anor och avkomlingar. Alltså både mormors mormor och sonens barnbarn, i samma bild. När jag gjorde det för min kusins barnbarn så fick inte alla generationer bakåt plats, bara 15 av 18…

Därför vände jag på det och la en anfader som hette Anders Helgesson Brun som centrumperson. Han levde 1600-1671 och var kyrkoherde i Myckleby på Orust i 45 år! Då fick jag med alla anor bakåt, och ända fram till min kusins dotter.

Men det var inte det enda stora med att se den bilden, för den visar också hur nära släkt min mormor och farmor var! Mormor var nämligen farmors mormors morfars morfars farmors brors dotterdotters sonsons sonsons dotterdotter! Det är så häftigt att se det på bilden!

Jag är väldigt medveten om att det fattas mycket i denna bild. Vet att flera grenar saknas, och nej, det är inte meningen att ni ska kunna läsa vad det står på bilden eftersom den innehåller namn på nu levande personer…

Allt gott!

Lisa

Publicerad av Lisa Holmblad

Småbarnsmorsa dom älskar att släktforska och undervisa!

En tanke på “Timglas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: