Bloggande Företagande Släktforskning

Det blev höst!

Oj va tyst det blev här på bloggen i vecka! Barnen var här och när de somnade fanns ingen ork att skriva intressanta inlägg om släktforskning eller företagande. Så är det i livet ibland! Man vill mycket och tankarna på bloggen och tankarna om att starta företag snurrar nästan hela tiden (förutom när man tänker på vinterskor och kriget i Syrien). Luncherna på jobbet blir mindre sociala för man sitter och läser mail och annat inspirerande från andra bloggare och företagare. Men det är spännande! Jag ser verkligen fram emot att ta steget in i att bli egenföretagare och göra det jag vet att jag är bra på – att blogga och släktforska!

Jag går massor med kurser online och lyssnar på webinars – hur ska man maila bättre, välja produktidéer, planera en företagsstart, jobba med sociala medier?

Jag var även på en workshop på Dalarnas Science Park om att pitcha idéer. Det var jätteintressant! Jag kommer kanske inte jobba med dem i framtiden eftersom jag inte ser framför mig något stort imperium, men det var väldigt bra att bli påmind om att ha fokus på kunden och kundens problem och hur jag kan lösa dem. Det är ju det som är huvudsyftet med ett företag, men så ofta fastnar jag i att fundera på hur det ska funka för mig. Självklart måste det ju funka för mig för att jag ska kunna göra ett bra jobb, men samtidigt måste ju kunden vara fokus. Det är väl lite som hönan och ägget – båda måste komma sist! 😉

Hoppas att du har det bra i höstmörkret! Lovar att det kommer mer bra här i veckan! Maillistan är också på gång, hör av dig om du vill vara med från början!

Allt gott!

Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *