Släktforskning

En kompis kompis del 2

Jag störde mig lite på att jag inte hittade kompisens kompis “KZ”‘s farfar (han som var missionare) för ett tag sen. Det borde ju inte vara så svårt…

Jag hade ju hittat hennes pappa och farmor genom folkräkningar (Sveriges Befolkning 1985 och 1950), men ingen farfar. Jag letade efter honom på birthday.se, men inget napp där. Då sökte jag på farmodern i Sveriges Befolkning 1960, och där hittade jag farfadern! Men han var inte alls född i min morfars hemby Bergum, utan i Örgryte! Okej, bara att leta vidare på hur familjen hamnade i Olofstorp, och den stora frågan: om vi är släkt?

Jag letade länge och väl. Hittade flera gårdsnamn som jag kände igen, men på tre generationer hittade jag inga kopplingar. Så är det ibland. Eller ganska ofta. Men ibland är det tvärt om, som när jag fick en gammal kompis släktträd och insåg att vi inte bara var släkt på ett håll, utan två! Mer om det en annan gång! 🙂

Allt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *