Bloggande Företagande Släktforskning

Meningen med släktforskning, och livet

Melissa i Allt för Sverige 2019, avsnitt 7

”If you know what your ancestors went through for you to be here – it makes it important not to waste your own life.” /Melissa, Allt för Sverige

Detta är så djupt!

Jag tror att det sammanfattar vad jag tror för och varför jag sysslar med släktforskning och att hjälpa andra att släktforska! Att veta vad som ligger bakom inte bara formar ens liv utan ger det också mening. Mening att kämpa vidare, mening att försöka göra saker bättre där andra misslyckats och mening att bli ett föredöme för generationer som kommer efter oss!

Citatet ger verkligen en utmaning till oss varje dag, för det vi gör varje dag, egentligen varje stund, är det som sammantaget blir ett liv.

För mig personligen blir det en utmaning att tänka på vad jag gör med min skärmtid. Skärmtid är ofta vila för mig, särskilt efter jobbet när barnen inte är här. Det blir mycket svtplay och youtube. Ibland är det informativt ibland underhållande. Inte helt dåligt, men hur jag använder min tid är viktigt. Hur jag använder mobilen är kanske ännu viktigare eftersom jag har den med mig i stort sett jämt den finns alltid där som tidsfördriv med spel och “sociala” medier. Det gäller verkligen att hålla koll på hur man använder den tid man har och vad som är bra vila och vad som inte är det. Egentligen hade jag kanske behövt skriva dagbok som vila, eller diska till en podd istället för att lägga pussel på mobilen…

Jag vill ju också använda tiden till något produktivt, som att blogga till exempel, eller producera saker som hjälper folk att släktforska! Och det är på väg, jag lovar! Håller på att jobba med något som kan användas nu i juletid!:-)

Allt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *