Släktforskning

Pinterest och vackra antavlor

Häromkvällen startade jag sidans egen Pinterest sida. Det gick väldigt fort att hitta många intressanta och givande länkar. Huxflux hade jag nio anslagtavlor med nästan 70 länkar fastnålade på sig!

Jag hade god hjälp av Eva Johansson och hennes anslagstavlor. Hon länkade förresten hit till mig häromdagen, när hon skrev en utvärdering av sitt släktforskar år 2019. Det blev jag väldigt glad för!

Det jag fastnade mest för var olika fina antavlor. Antavlor är en tavla som man kan skriva ut och fylla i (eller i omvänd ordning) sina anor; mor, far, farmor, mormor och så vidare. De kan se ut på väldigt olika sätt – grafiska eller mer fritt konstnärliga.

En favorit är Anna Edin och hennes AsynyaArt. En sak jag uppskattar med hennes bilder är ju dels att hon målar så vackert men också att flera av hennes bilder visar rötter – det är de generationerna som gått före oss som är grunden för det träd vi ser idag. Precis som på nyponbusken på bilden ovan. Det är inte så många generationer, men man kanske kan få plats med tre eller kanske fyra generationer uppe bland blommorna. Då kan det bli sju generationer sammanlagt.

Blir sugen på att göra ett med min farmor och farfar i mitten.

Idag hittade jag en till antavla som jag gillar. Kolla här:

Man kan fylla i från sitt släktträd direkt eller manuellt. En digital fil, tom eller ifylld, kan man få gratis! Det finns också möjlighet att beställa tryck, men antar att det är dyrare med frakt från USA än att trycka i Sverige.

Jag gillar särskilt att den har olika färger på olika släktlinjer. Det blir enklare att följa då. Färg förgyller ju bilden alla gånger! 🙂

Detta är inget sponsrat inlägg, bara mina egna tankar.

Allt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *