Släktforskning

Glad Midsommar

Egen bild från midsommar på Stora Skedvi hembygdsgård 2011.

Hur firar du midsommar i år?

Vad är som vanligt och vad är annorlunda?

Firar du med andra eller själv?

Varför ställer jag dessa frågor här? Jo, för att det är bra att skriva ner för framtiden och fråga släktingar om för att veta hur det var när de var små. Jag har ställt liknande frågor till jul och påsk.

Vad av midsommartraditionen är viktigast för dig? Är det blommorna, kransen, dans och lekar, eller mat&dryck?

För mig har det nog faktiskt inte funnits så mycket ”midsommar som vanligt” sen jag var liten. Då var det folkdräktsliknande kläder, dans kring stång med massor av andra människor på olika platser i närområdet, men nog aldrig samma ställe. Ibland med släkt, ibland med vänner.

Den enda tydliga traditionen som jag nog följt jämnt är färskpotatisen! Det är ju det godaste som finns! Oftast har den ätits med matjessill men i år utbytt till senapssill! 🙂

Förra året mötte vi min mammas kusin från USA på Skansen på midsommar! Det var både häftigt och väldigt trevligt! 😃

Hur firar du midsommar?

Berätta gärna i kommentarerna!

Allt gott!

Lisa

PS. Skriv upp dig på maillistan och maila mig direkt vet jag! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *