Släktforskning

Fira deras kärlek!

Bilden är hämtad från Pexels.com.

Brevet med bröllopsinbjudan har kommit, ditt syskonbarn ska gifta sig!

Den lilla/lille som du sett som nyfödd, då släkten tog ett steg längre in i framtiden! Den lille som somnade i din famn eller den lilla som lekte mer med de de skruvade paketsnörena än med själva presenten på sitt treårskalas!

Den som du sett växa upp, på nära eller långt håll – oavsett så har hen alltid en plats i ditt hjärta!

Du har hört att hen har träffat sin stora kärlek, kanske var det nyss, kanske har de levt tillsammans länge – oavsett så gläds du med dem för att de nu vill lova varandra trohet och fira sin kärlek!

Känslan är varm och du är glad när du tänker på att få fira med deras släkt och vänner!

Bilden är hämtad från Pexels.com.

Tiden går. Inbjudan blir ett bokmärke i boken du läser. Det är fortfarande några månader kvar till den stora dagen. Du har tackat ja och planerat eventuell resa och boende, men en sak kvarstår:

Vad ska du ge dem i present?

De är ju redan vuxna och allt vad elvispar och brödrostar heter har de redan. Lakan har de säkert också så många som de behöver. Presentkort på resor och upplevelser känns osäkert i dessa tider och sen var tankelistan slut…

Låt mig ge dig ett nytt förslag!

En släkttavla att sätta på väggen och ett häfte med mer information att läsa i lugn och ro!

Detta är en skärmdump av ett exempel på min bror och svägerskas släktträd.

Jag gör sådana här antavlor och forskar fram informationen! Den här tavlan ovan har Pernilla Stammler Jaliff gjort speciellt för brudpar – och jag fyller i med rätt namn. Det grafiska trädet har bara förnamn eftersom texten skulle bli väldigt liten annars, men det är vackert och ger en struktur! Filen med hela släktträdet i textform ger mer information med efternamn, födelse- och dödsdatum, orter och så vidare. Det blir något för hela släkten att gräva djupare i och något extra att prata om på festen!

Är du intresserad? Läs mer här: Bröllopspresent som glädjer många.

Jag hoppas att du har en bra dag! Oavsett om det regnar eller om solen skiner!

Allt gott!

Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *