Släktforskning

Black Friday rea på Hur ska jag släktforska?

Att vi översvämmas av Black Friday erbjudanden i dessa dagar är bara att konstatera. Vad man tänker om dem är kanske olika.

Det som började med amerikanska företags utrensningar av fjolårets modeller innan julförsäljningen har istället blivit en köpfest utan dess like. Motreaktionen hette först White Monday och uppmanade till att köpa second hand, men har nu växt och heter nu Circular Monday och var igår, 23/11. Det uppmuntrar inte bara till att köpa begagnat utan även att laga och ta hand om det man har. Det är något som jag personligen ser som en självklarhet.

Black Friday ligger på “klämdagen” efter den amerikanska högtiden Thanksgiving. Det är en högtid som dels har sin grund i skördefestligheter och dels i ett firande av europeernas ankomst till Nordamerika med skeppet The Mayflower 1620.

Med tiden har det blivit ett kommersiellt jippo som drar in massor med pengar och i många fall uppmuntrar till materialism och att köpa bara för att det är billigt. Det må bygga industrier och logistikföretag, men det är tyvärr inte hållbart för vår värld.

Men, det finns också en annan sida av Black Friday. En sida där man handlar, ofta på nätet, det man verkligen behöver och vill ha, till ett lägre pris. Många köper sina julklappar under Black Friday, eller Black Week som det ju också har blivit. Det har blivit ett sätt att maximera julklappsbudgeten. På så sätt kan man utnyttja rean på bästa sätt, utan att fylla på redan fulls hem eller sopberg.

Det är med utgångspunkt i den sista modellen som jag vill berätta att det i år blir en Black Friday rea på Hur ska jag släktforska!

Jag vill göra det möjligt för den som vill att köpa en julklapp till sig själv eller andra, men till ett rejält reducerat pris!

Hela dygnet den 27/11 2020 så är det 25% rabatt på hela sortimentet!

Släktpaket på fyra och fem generationer, framåtforskning, medforskning och vackra unika antavlor!

Det här är med största sannolikhet den enda rean jag kommer ha under året, så passa på att beställa nu på fredag om du vill ha eller ge bort ett släktträd!

Eftersom det tar sin tid att göra en utredning så är det först till kvarn som gäller!

Beställ på fredag morgon om du vill vara säker på att få leverans innan jul!

Jag hoppas att du hittar något som du gillar!

Allt gott!

Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *