Hur mår Holger?

Jag får rätt ofta mail från olika människor med frågor om släktforskningsprogrammet Holger. Det är nog till och med det specifika ämne jag får flest frågor om!

I veckan fick jag ett mail där en person skrev att hen fått problem med Holger8. Hen hade tänkt lösa problemet genom att radera programmet och ladda ner det på nytt, självklart med databasen i tryggt förvar!

Problemet var att när hen gick till det som varit Holgers hemsida så fanns det ingenting där! Det gick inte att ladda ner någon ny installationsfil för att börja om på nytt!

Jag ville hjälpa till och skickade den installationsfil jag hade, men det visade sig vara en demoversion för max 100 personer – men hen hade många tusen personer i sin databas! Jag kunde inte hjälpa till alls…

Det enda som finns kvar när man googlar nu är manualen för Holger8. Den är bra att ha för den som använder programmet, men det finns ingen möjlighet att börja om med programmet. Manualen är från 2009, men det sägs att Holger uppdaterades fram till 2012. Det lär ha gjorts av en enda person och det gjorde det sårbart.

Det kan ju vara så att det är problem med hemsidan, webshoppen. Det syns att det finns två olika företagsnamn i adressen och på sidan som kommer upp istället för Holgers sida. På Ratsit.se verkar företaget Holger Data vara aktivt, med en adress i centrala Stockholm och två bolagsmän. Men det finns ingen epostadress och jag hittar ingen hemsida till företaget.

Men frågan kvarstår; hur mår Holger?

Jag är också nyfiken på vad som gjort att programmet och företagets namn, vem har det fått sitt namn efter? Jag blir nästan sugen på att forska lite på bolagsmännens släkter! 😉

Om du vet något om detta så skriv gärna en kommentar eller skicka mig ett mail!

Vill du ha tips på andra släktforskningsprogram på svenska? Läs mer här!

Allt gott!

Lisa

Uppdatering 21-08-24: Nu finns det information om att en ny websida är på väg på www.holgerdata.se. Där finns också en epostadress till företaget så att det går att få hjälp av dem!

PS: Är du ny som släktforskare? Kolla mina nybörjartips här.

Publicerad av Lisa Holmblad

Småbarnsmorsa dom älskar att släktforska och undervisa!

2 reaktioner till “Hur mår Holger?

  1. Holger finns inte längre. 2019 gick jag en grundkurs i släktforskning på ABF i Eskilstuna. Vid en genomgång av olika släktforskningsorogram berättades det för mig att Holger inte fanns att ladda ner längre.

    Gilla

  2. Det finns en webbsida http://www.holgerdata.se/ som eventuellt skulle kunna vara för nedladdning av Holger demo version. Men det finns ingen information om ur gammalt det är och vem som lagt upp det. Det går att ladda ned H8demo.exe men jag har inte testat att installera det.
    Det hela känns lite osäkert.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: