Doppresent – ett minne för livet

Foto av Daria Shevtsova pu00e5 Pexels.com

Kyrkklockan ringer 13.00 i bykyrkan på landet, ett litet barn ska döpas.

Familjen har samlats. Föräldrar, mormor, morfar, farmor, farfar, fastrar och morbröder, alla samlas vi kring det lilla barnet. Alla är nyfikna på hur hen ser ut idag och hur hen kommer att reagera på allt som händer. Alla bryr vi oss om denna lilla människa, hen är en del av oss, vår familj, vår krets, vårt sammanhang. Vi vill honom/henne allt gott och önskar hen lycka och välgång i livet. Vi samlas som och välkomnar en ny medlem i mänskligheten!

Men vilka är det som saknas när vi samlas?
Kanske är det någon som är sjuk eller bor långt bort. Kanske någon vi tappat kontakten med, men ändå finns med i bakhuvudet. De som gått före – de som kanske var med vid våra egna dop, mammas farmor och pappas morfar. Vilka var de, och hur hade det varit om de var med idag?

Foto av Andreas Wohlfahrt pu00e5 Pexels.com

Jag, släktforskare Lisa Holmblad, har tillsammans med illustratören Maria Annas tagit fram en släkttavla just för detta tillfälle. Det är ett färgglatt släktträd med namn på barnets förfäder och förmödrar i fyra generationer! Till det kommer ett häfte med en skriven antavla med namn, datum, orter och yrken värnpliktsinformation som finns att hitta i folkbokföringen.

Detta blir en minnesvärd gåva för hela familjen som kan pryda dopbarnets vägg i många år framöver!

Skärmdump av Maria Annas släktträd som kan användas till doppresent.

Doppresenten från Hur ska jag släktforska? innehåller:

  • En grafisk antavla att skriva ut och rama in – antavlan som finns på bilden ovan. Den har barnets namn, föräldrarnas namn och så vidare tills tavlan är full.
  • Ett häfte att skriva ut som innehåller mer information för alla förfäder och -mödrar, och de källor som dessa hittats i.
  • Dessa två digitalt, alltså både släktträdet och textfilen, tillsammans med en gedcom-fil som kan användas för vidare forskning och för att ladda upp på valfri släktforskningsajt som Ancestry, MyHeritage eller ArkivDigital.

Allt levereras digitalt.

Denna tid är speciell och därför har vi nu en bonus till doppresenten som är en 24 sidor lång presentation av släkten. Den kan användas vid dopfikat eller i ett videosamtal med dem som inte har möjlighet att medverka. Denna bonus har ett värde av 800 kr (värdet rä uträknat efter hur lång tid det tar att göra den).

Pris: 5500 kr inklusive moms. Leveranstiden är 3-4 veckor. Jag använder Pay2me för fakturering.

Vad folk säger:

Vad vill du veta om din släkt? Lisa är suverän!

Jan Erlandsson

Tusen tack Lisa för det fina släktträdet! Så roligt att kunna ha en bit av min släkthistoria på väggen!

Johanna Resare


Vill du ge denna gåva till ett litet barn i din närhet?

Maila mig så kommer vi igång!